![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9jmfXP6cfL3vssWFQ7moDZHAH2vXhh0Z8MyxYqwe39qrl5XfRXzSS2kGWJmJtGbnJKYvbGClu7rwoNPXbMnNlytLmmGz2iaNFXsr1meQgu_aubt3mOXNWlxjINr4L9DlBcnLkkPsru2xk/s400/sardines_escabetx.jpg)
Sardines en escabetx (sardina pilchardus) / €-3 + ZD 14-54 mm
avui, una llicència culinària a tomb de la nit de cap d'any,
una colla de bons amics, els de l'Iñaki's team,
en la darrera sortida del "megapont" al cap de Creus,
vàrem decidir celebrar-ho junts i fer la transició de la millor manera possible...
cada u de nosaltres va decidir realitzar un plat,
el meu: sardines en escabetx
avui, mans a l'obra, per allò de que les menges en escabetx,
més val que tinguin un dia de més que una hora de menys:
2,5 kg de sardines, sense tripes ni cap,
lleugerament salades i enfarinades, fregides rosses,
a l'oli, colat, 8 dents d'all xafats, 12 grans de pebre negre,
6 fulles de llorer, 2 culleradetes de pebre vermell,
la pell d'una taronja, i un ramet de farigola...
fregit tot en l'oli de les sardines, i un cop daurat,
300 ml de vinagre de mòdena i 200 ml d'aigua,
bullir fent xup-xup 8-10 minuts, i...
abocar-ho per sobre de les sardines, capiculades, fins cobrir-les
et voilà!
ara cal que reposin fins l'hora de menjar-les...
si en sou servits...
i de bona gana us en podeu estar,
bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada